وکیل انحصار وراثت؛ راهنمای جامع مراحل و شرایط حصر وراثت
وکیل انحصار وراثت؛ راهنمای جامع مراحل و شرایط حصر وراثت
میدانید به کمک وکیل کیفری خانم تهران میتوانید صفر تا صد مراحل انحصار وراثت را انجام دهید؟ پس از وفات شخص حقیقی، باید مراحل انحصار وراثت طی شود. در این شرایط آگاهی یافتن از مدارک و شرایط حصر وراثت ضروری خواهد داشت. در این مطلب راهنمای جامعی از انحصار وراثت را در اختیار شما قرار داده و مهمترین نکات را در این حوزه شرح میدهیم. اگر قصد دارید با صفر تا صد مراحل حصر وراثت توسط وکیل کیفری خانم تهران آشنا شوید؛ تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
شرایط لازم برای انحصار وراثت
برای طی کردن مراحل انحصار وراثت وجود چند شرط الزامی خواهد بود. بر این اساس مهمترین مراحل در این زمینه عبارتند از:
وجود وارث: یکی از لازمههای ارث بردن از فرد متوفی، زنده بودن وارث است. با این حساب مرده از مرده ارث نخواهد برد.
مشروع بودن نسب: بر اساس ماده 884 ق.م باید گفت که به فرزند زنازاده ارث تعلق نخواهد گرفت و این مورد یکی از موانع ارث محسوب خواهد شد. علاوه بر این به فرزند خوانده نیز ارث تعلق نخواهد گرفت.
نحوه انجام انحصار وراثت
برای طی کردن مراحل انحصار وراثت، باید در وهله اول نامحدود یا محدود بودن انحصار وراثت مشخص شود. انحصار وراثت مطابق با طبقات ارث انجام شده و پس از آن نیز باید اقدامات لازم را برای اخذ گواهی حصر وراثت انجام دهید. در مرحله بعد اسامی تمام وراث و نسبت آنها با متوفی باید قید شود. پس از امضا کردن استشهادیه نیز یکی از وراث متوفی باید به اداره دارایی مراجعه کرده و مالیات بر ارث معلوم شود. با این وجود با استفاده از کمک وکیل حقوقی خانم تهران لازم نیست مراحل لازم را طی کنید. بلکه میتوانید صفر تا صد کار را به وکیل واگذار کنید.
وکیل انحصار وراثت؛ راهنمای جامع مراحل و شرایط حصر وراثت
انحصار وراثت مطابق با ماترک به دو دسته نامحدود و محدود تقسیم بندی میشود. با این تفاسیر چنانچه دارایی متوفی بیش از پانصد میلیون ریال باشد، انحصار وراثت نامحدود خواهد بود و چنانچه دارایی به جا مانده از متوفی کمتر از این مبلغ باشد، حصر وراثت محدود است. با این حال در هر دو حالت نیز میتوان از کمک وکیل کیفری خانم تهران برای انجام دادن مراحل انحصار وراثت استفاده کرد.
مراحل دریافت گواهی
برای دریافت گواهی و طی کردن مراحل انحصار وراثت، باید ابتدا گواهی حصر وراثت لازم را در این زمینه دریافت کنید. با این وجود باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که با استفاده از کمک وکیل خانواده خانم تهران نیز میتوان مراحل زیر را با سرعت و دقت بیشتری انجام داد. مراحل دریافت گواهی عبارتند از:
- اخذ گواهی فوت متوفی و تکمیل کردن مدارک مورد نیاز
- تنظیم دادخواست و ارائه آن در دفتر خدمات قضایی
- مراجعه کردن به شورای حل اختلاف
- مشخص شدن وراث متوفی و داراییهای او
- تایید کردن وراث
- مشخص کردن میزان مالیات بر ارث
- صادر شدن گواهی انحصار وراثت
- تحریر و تقسیم ترکه
دریافت کردن گواهی فوت
گام اول در مراحل انحصار وراثت و دریافت گواهی، صادر شدن گواهی فوت متوفی به وسیله ثبت احوال است؛ چرا که بر اساس قانون باید تاریخ و علت فوت در سیستم یکپارچه سازمان ثبت احوال ثبت شوند. در مرحله بعد شناسنامه متوفی باطل خواهد شده و گواهی فوت صادر میشود. سپس گواهی فوت باید به یکی از افراد صلاحیتدار تحویل داده شود. برای دریافت کردن گواهی نیز باید وکیل یا یکی از وراث متوفی به شورای حل اختلاف مراجعه کنند.
مرجع صلاحیتدار در این زمینه، شورای حل اختلاف واقع در آخرین اقامتگاه متوفی خواهد بود. در این مرحله نیز پس از دریافت فرم، اسامی تمام وراث و نسبت سببی یا نسبی آنها با متوفی باید قید شود. علاوه بر این ذکر این نکته نیز الزامی است که نیازی به حضور تمام وراث در این مرحله نخواهد بود. بنابراین، حضور یکی از وراث یا وکیل آنها کفایت خواهد کرد.
تایید کردن توسط وراث متوفی
از دیگر مراحل مهم انحصار وراثت، تایید کردن وراث است. در این مرحله باید فرم دریافت شده از شورای حل اختلاف را ضمیمه سایر مدارک هویتی کرده و به یکی از دفترهای اسناد رسمی مراجعه کرد. در این مرحله نیز وجود دو شاهد که تمام وراث متوفی را میشناسند الزامی خواهد بود تا بتواند استشهادیه حصر وراثت را امضا کنند. این موضوع فقط به این دلیل انجام خواهد شد تا وراث متوفی به صورت قانونی و رسمی توسط شاهدان مورد تایید قرار گیرند.
تعیین کردن میزان مالیات بر ارث
در این مرحله باید یک لیست از داراییهای متوفی تهیه شود که در آن تمام اموال غیر منقول و منقول متوفی مشخص شده باشند. سپس باید وکیل یا یکی از وراث به اداره دارایی مراجعه کرد و میزان مالیات بر اساس نسبت وراث با متوفی مشخص شود. اموالی مانند وسایل نقلیه، ملک، سپردههای بانکی متوفی و… از مالیات بر ارث برخوردار بوده و سایر اموال مانند وجود بازنشستگی، اثاث منزل و… معاف از مالیات خواهند بود. پس از مشخص شدن میزان مالیات بر ارث نیز باید یک رسید از اداره دارایی دریافت شود که در مراحل بعدی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
مراجعه کردن به شورا
وکیل کیفری خانم تهران یا یکی از وراث متوفی به نمایندگی از سایر وراث میتوانند به شورای حل اختلاف مراجعه کنند. مدارک مورد نیاز برای حضور در شورای حل اختلاف عبارتند از:
- کپی و اصل مدارک هویتی تمام وراث متوفی
- ارائه فرم امضا شده در دفتر اسناد رسمی
- ارائه دادن گواهی مالیات بر ارث
- ارائه دادن گواهی انحصار وراثت
- کپی برابر اصل مدارک همسر
جان کلام
در حال حاضر انحصار وراثت در دسته اقدامات حقوقی طولانی و خسته کننده قرار گرفته است که بدون کمک وکیل انجام آن دشوار و زمانبر خواهد شد. در این شرایط با استفاده از کمک وکیل کیفری خانم تهران میتوان مراحل انحصار وراثت را با سرعت و دقت بیشتری انجام داد. علاوه بر این با دریافت مشاوره از وکیل و طی کردن مراحل لازم میتوان از بروز مشکلات احتمالی در آینده نیز جلوگیری کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.